Scroll Top

Talk: Afmagt

Ledelsesugen

Talk: Afmagt

I uge 44 sætter hele den offentlige sektor særligt fokus på offentlig ledelse. I Ledelsesugen inviteres ledere på alle niveauer, stabsfunktioner, der understøtter ledelse, lederforeninger, forskere og mange flere til at debattere tendenser, nørde ny viden og dele eksempler på god ledelse. Deltag i denne talk og bliv introduceret til centrale aspekter ved afmagt og hvorfor det kan anskues som samtidens oversete vilkår i offentlig ledelse.

Event
Talk: Afmagt

Kort om eventet

Afmagtens rolle og konsekvenser i det organisatoriske liv er udbredte, men oversete.

Imens vi de senere år har kultiveret en forståelse af magten og dens faldgruber, er vi omvendt i akut mangel på at forstå magtens modsatte. Det er et stort problem, for afmagt er i dag en central kilde til konflikter, dårlig trivsel og fastlåsthed i opgaveløsningen i mange offentlige organisationer.

På den ene side udgør den stigende kompleksitet i opgaveløsningen en central kilde til afmagt for både ledere og medarbejdere. På den anden side lever vi i ’kontrollerbarhedens tidsalder’, hvor konstante krav om at magte, mestre og kontrollere paradoksalt nok kun forstærker afmagtsfølelsen. Det får i dag mange mennesker til at føle, at de burde kunne magte noget, de ikke kan.

Det er afgørende at forstå og forholde sig til afmagten i det organisatoriske liv for at kunne tage vare på dens destruktive konsekvenser og for i bedste fald at kunne leve og lede forsonet med den.

Program

  • Hvad er afmagt?
  • Hvorfor er afmagt særlig udbredt i samtidens organisatoriske liv?
  • Hvordan reagerer mennesker i afmagt?
  • Hvordan kan vi forholde os til afmagten?

Dit udbytte som deltager

  • Du introduceres til et af tidens mest udbredte og dog oversete vilkår i offentlige organisationer.
  • Du får indblik i, hvad afmagt er, og hvordan mennesker i afmagt reagerer.
  • Du får bud på, hvordan du kan forholde dig til afmagten.

Deltag i denne talk og bliv introduceret til centrale aspekter ved afmagt, og hvorfor det kan anskues som samtidens oversete vilkår i offentlig ledelse.

Tilmelding: Talk: Afmagt
Vælg en:
Vælg en:
Vælg en:

Om arrangementet

Event
Talk: Afmagt

Pris:
Gratis

Arrangør
Clavis Erhvervspsykologi i samarbejde med Ledelsesugen

Oplægsholder:
Joachim Meier, cand.psych.aut. og ph.d. samt kandidat i analytisk journalistik (cand. public) og erhvervspsykolog i Clavis Erhvervspsykologi

Hvor
Online – tilmeldte får tilsendt link dagen inden seminaret.

Hvornår
Fredag d. 03. november kl. 12.00-12.15

Tilmelding
Udfyld formularen under event-beskrivelsen.

Øvrige events

Præferencer
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.